AH Energy – Tjörns lokala solcellsleverantör

Satsa på integrerade solceller – En långsiktig lösning.

Vi är verksamma längs västkusten, med fokus på Tjörn, Orust & Stenungsund.
Solvej betongsolpanna och Solarti solcellstakpannor i lera är en produktgrupp som vänder sig till fastighetsägare som efterfrågar en diskretare framtoning när det gäller val av solceller.

Solvej betongsolpannor riktar sig primärt till ägare av villor, bostadsrättsföreningar och kommunala bostadsbolag medan Solartiprogrammet dominerar i en fastighetsmiljö med mer arkitektoniska uttryck. Just Solarti Redline, röd lera med en röd solcell är den enda solcellsprodukten som klarar olika kulturarvsklassningar. Redline är även godkänt för världsarvsklassade fastigheter.

Solarti solcellstakpanna

Solarti solcellstakpanna tillverkas i Holland och baseras på Europas finaste lertegel från tyska Nelskamp. Den noggrant utvalda keramiska Vesterwald-leran pressas under 450 ton tryck, vilket resulterar i formstabila och starka takpannor med en fuktupptagning på under 3%, vilket avsevärt minskar risken för frostskador. Detta ger ett extremt hållbart tak som är perfekt för tuffa kustmiljöer.

Den svarta Solarti ädelengoberad har en högkvalitativ monokristallin solcell som genererar 10W per panna. Det krävs 10 solcellspannor per kvadratmeter, vilket ger en effekt på 100W per kvadratmeter. Solarti Redline är tillverkad av röd lera och har en röd polykristallin solcell som ger 8W per panna, vilket motsvarar 80W per kvadratmeter. Redline är särskilt anpassad för kulturarvsklassade fastigheter eller fastighetsägare med höga estetiska krav. För högre effekt och mindre kulturarvskänsliga områden finns Redline även med en svart monokristallin solcell som genererar 10W per panna.

Solarti solcellstakpanna baseras på det dubbelfalsade lerteglet Nibra F10, vilket gör den godkänd som tätskikt på kontinenten. I Sverige, Norge och Finland krävs dock ett undertak av papp eller duk för att uppfylla klimatkraven. Det är viktigt att påpeka att Nibra solcellspanna inte ska jämföras med solcellspaneler som ger dubbelt så hög effekt per kvadratmeter. Nibra solcellspanna är ett exklusivt och självbetalande tak för den som värdesätter estetik och funktion, och erbjuder både ett självbetalande tak och ett extra tätt tak.

Solvej betongsolpanna från S:t Eriks

Eriks betongpanna ”Mjöbäck blank”, som produceras i S:t
Eriks fabrik i Mjöbäck och är fylld med kunskap och erfarenhet sedan 1961. Mjöbäck blank använder den s.k. Skandia-formen, vilket gör att Solvej betongsolpanna matchar både Moniers och Benders takprogram. Detta innebär att du inte behöver byta ut hela ditt tak för att kunna njuta av solenergi från S:t
Eriks solpanna. Effekten är särskilt hög vid ett komplett takbyte, då du får ett självbetalande tak.

Solvej har en hög effekt på 14,5 W per panna, vilket ger upp till 160 W per kvadratmeter. Den flata solcellen, monterad på en kurvad panna, ger maximal kylning och hög effekt även under riktigt soliga och varma dagar. I kombination med inverters från ledande varumärken får du solcellsteknologi i absolut framkant.

Solvej solcellspanna finns i fyra olika färger med svart solcell: svart, antracit, ljusgrå och tegelröd. Det går cirka 10 solcellspannor per kvadratmeter, vilket ger en effekt på 160 W. Detta är i klass med de bästa panelerna på marknaden. Solvej kan monteras på ny eller befintlig läkt, vilket ger ett riskfritt takmontage utan risk för läckage i tätskiktet.

Solarti solcellstakpanna

Här är våra tidigare projekt där våra kunder valt Solarti solcellstakpanna.

Solvej betongsolpanna

Här är våra tidigare projekt där våra kunder valt Solvej betongsolpanna.

Ladda ner våra datablad till Solvej här

Steg för steg, så här arbetar vi

Vi är behjälpliga och tar totalt ansvar för projektering, föranmälan till eldistributör till montering och installation. Samt den slutgiltiga drifttagningen. Vi hjälper dig till och med att komma igång med appen i din telefon!

Det skall vara enkelt att producera förnyelsebar el!

1

Förfrågan & samtal

Vi rekommenderar att du fyller i vårt formulär så kommer en säljare hos oss att kontakta dig inom kort för ett första samtal.

2

Hembesök

Vi kommer på hembesök och ger där rådgivning kring din framtida anläggning hur miljön runt omkring kan påverka produktionen.

3

Offert

Vi skickar en tydligt specificerad offert som ni får läsa och godkänna, förutsatt att allt känns bra.

4

Beställning

Efter att offerten är godkänd planerar vi installation samt föranmäler er anläggning till ert nätbolag. Efter godkännande från nätbolaget bokar vi in ett datum för montering.

5

Montering

Vi genomför monteringen med egen personal. Vi för- och slutanmäler installationen hos er nätägare, vilka därefter kostnadsfritt byter din elmätare vid behov.

6

Klart

Nöjd kund = Slutfört uppdrag. Du ska nu kunna följa din produktion i mobil-appen. Vi fakturerar enligt offert.

Vad kostar det?

Vi hjälper dig räkna. Börja med att fylla i vårt formulär så har vi det vi behöver för ett första inledande samtal!

Några vanliga frågor om solenergi

Gör ni hembesök?

Ja! Vi ger där rådgivning om panelernas placering och tips om åtgärder som kan förbättra produktionen som exempelvis att ta ner träd som skuggar.

Hur går installationen till?

Du beställer anläggningen via oss och vi genomför monteringen med egen personal. Vi för- och slutanmäler installationen hos er nätägare, vilka därefter kostnadsfritt byter din elmätare.

Måste man ha bygglov för solceller?

Solenergianläggningar, kräver i vissa fall bygglov på byggnader inom detaljplanerat område. Utanför detaljplan krävs det normalt inte bygglov för solenergianläggningar på byggnader. Det kan dock finnas en utökad lovplikt i områdesbestämmelser. Fristående solenergianläggningar kan i vissa fall kräva bygglov.

Detta kan vi på AH Energy naturligtvis kolla upp!

Har ni behöriga elinstallatörer?

Ja

Va har ni för garantier?

Olika paneler har olika garantier men i runda slängar kan man säga att produktgarantin är 12-15 år och 25 års effektgaranti på panelerna som vi brukar montera. 

Alla paneler vi monterar är typgodkända av EU.

Växelriktarna vi brukar montera har en garanti på 7-10 år.

Infästningsmaterial för solceller är 15 år.

Installationsgarantin från AH Energy är 5 år.

Vad innebär mätarbyte?

För att kunna sälja den el som matas ut på elnätet behöver du en timmätare som mäter både den el som matas ut och den som matas in på nätet. Mätarbytet görs kostnadsfritt av ditt elnätbolag, förutsatt att din produktion klassas som mikroproduktion. Mätarbytet görs så snart som möjligt från att slutanmälan har skickats in om att el-installationen är färdig.

Det gröna avdraget

Går ni i tankarna kring att producera egen förnybar energi genom solceller, eller behöver ni kanske en laddbox till er elbil?

Installation av nätanslutet solcellssystem.

Skattereduktion ges med 15 procent av kostnaden för arbete och material.

Installation av system för lagring av egenproducerad elenergi.

Skattereduktion ges med 50 procent av kostnaden för arbete och material.

Installation av laddningspunkt till elfordon.

Skattereduktion ges med 50 procent av kostnaden för arbete och material.